Dit project wordt mede mogelijk gemaakt door

 

 

 

 

Vrijwilligers en jeugdleden gezocht

De stichting Zwartsluizer botter ZS13 is opzoek naar vrijwilligers die zich actief willen inzetten voor het behoud van de botter ZS13, ons cultureel historisch varend erfgoed en de visserij geschiedenis van de Zuiderzee.

Wij zoeken enthousiaste mensen voor het onderhoud, schippers, maten en vrijwilligers die tijdens evenementen achter onze botterkraam willen staan.

Ook zijn wij opzoek naar nieuwe jeugdleden, in de categorie 12 tot 18 jarigen voor onze jeugdafdeling. De jeugd beschikt over een eigen punter de ZS5, waarmee zij zelfstandig leren zeilen en zelf het onderhoud leren plegen. De jeugdleden worden ook ingezet bij evenementen met de botter en de avondtochten met gasten tijdens de zomermaanden, waarbij ze mee kunnen varen als maat met de volwassen bemanningsleden.

Ben jij die enthousiaste vrijwilliger of wil jij lid worden van onze jeugdafdeling? Neem dan contact op met ons boekingskantoor voor meer informatie of om je op te geven.


Zomeravondtochten


In de maanden juli en augustus is er iedere dinsdag en donderdag een avondtocht met de botter ZS13 naar het Zwartemeer voor de kennismakingsprijs van € 12,00 per persoon. De afvaart is om 18:00 uur bij het Botterhuus aan de Mastenmakersstraat 17a in Zwartsluis. Avondtochten duren tot ongeveer 22:30 uur.

In verband met de vele aan-
meldingen voor de avondtochten is het wenselijk vooraf te reserveren bij ons boekingskantoor. In overleg is het ook mogelijk om op andere avonden te varen in plaats van de dinsdag en donderdag, vraag hier naar bij het boekingskantoor.