Dit project wordt mede mogelijk gemaakt door

 

 

 

 

Nieuws 2016

Activiteitenprogramma Botterhuus seizoen 2015 | 2016

Het vaarseizoen ligt inmiddels een paar maanden achter ons en de vrijwilligers van de stichting zijn momenteel hard aan het werk om het restauratieproject van de ZS13 op tijd te kunnen afronden voor het nieuwe vaarseizoen van 2016. Buiten het harde werken is er uiteraard ook tijd voor ontspanning en waar kan dit beter dan in ons sfeervol onderkomen het Botterhuus.

Van oktober tot en met juni organiseren wij weer iedere maand één of twee activiteitenavonden met een historisch, cultuur, informatief of muzikaal karakter in het Botterhuus aan de Mastenmakersstraat 17a in Zwartsluis. De deuren gaan open om 19:30 uur, de activiteiten starten om 20:00 uur en duren tot ongeveer 22:00 uur, ten zij anders aangegeven.

De entree verschild per activiteit en is inclusief een kop koffie of thee. De opbrengsten van de activiteiten komen volledig ten goede aan het restauratieproject dat wij in geheel eigenbeheer uitvoeren.

Iedereen is op deze avonden van harte welkom en wij hopen u graag op één van deze avonden te mogen ontmoeten.

Download hier het volledige activiteitenprogramma 2015 | 2016

Restauratieproject najaar 2015 | voorjaar 2016

De botter ZS13 ligt inmiddels een aantal maanden op de wal bij de werkplaats van Richies Allround op het industrieterrein aan de Kranerweerd in Zwartsluis. Daar wordt door een enthousiaste club vrijwilligers hard gewerkt aan de restauratie om de ZS13 eind april begin mei vaar klaar te krijgen voor het nieuwe seizoen.

Gedurende het komende half jaar bestaan de activiteiten van de stichting Zwartsluizer botter ZS13 voornamelijk uit het uitvoeren van een grote restauratie waarbij buiten het regulier jaarlijks onderhoudt om, 7 gangen en 2 spanten worden vervangen. Om de restauratiekosten enigszins betaalbaar te houden wordt dit door de vrijwilligers in eigenbeheer uitgevoerd en daarmee kostenbesparing oplevert van rond de 20.000,00 euro.

Er is inmiddels begonnen met het verwijderen van de oude in slechte staat verkerende gangen waarvan mallen worden gemaakt die gebruikt gaan worden om de nieuwe gangen identiek na te maken. Inmiddels zijn er een aantal gangen gebogen, is er één nieuwe gang geplaatst en is er een spant klaar aan stuurboord en is er een begin gemaakt aan het tweede spant. Bekijk hier de foto's van de restauratie voortgang.

De stichting Zwartsluizer Botter ZS13 heeft de officiële status van ‘culturele Algemeen Nut Beogende Instelling’ (‘culturele ANBI’). Dit betekent dat schenken aan de stichting u fiscaal voordeel biedt: het bedrag dat u schenkt, mag u 1,25 keer als gift aftrekken voor de belasting. Hieronder vindt u kort de gegevens over onze stichting als culturele ANBI.

Wilt u meer informatie over de mogelijkheden van fiscaal voordelig schenken of nalaten aan de stichting Zwartsluizer Botter ZS13? Neem dan contact met ons op via telefoonnummer 038-386 87 98, e-mail anbi@zs13.nl of raadpleeg uw notaris.

Meer informatie over de ANBI-regeling vindt u ook op de site van de Belastingdienst.

Zeezeiler Henk de Velde vrijdag 23 oktober te gast in het Botterhuus

Zeezeiler Henk de Velde vrijdag 23 oktober te gast in het Botterhuus

Stichting Zwartsluizer botter ZS13 houdt op vrijdag 23 oktober om 20.00 uur een bijzondere avond met zeezeiler, schrijver en filosoof Henk de Velde, vooral bekend van zijn lange solotochten over de oceanen en zijn wereldrecordpogingen de wereld rond te zeilen. Bezoekers zijn vanaf 19.30 uur welkom in het Botterhuus aan de Mastenmakersstraat 17a in Zwartsluis.

De geboren IJsselmuidenaar weet als geen ander het publiek te boeien met zijn spannende belevenissen tijdens deze vaak eenzame avontuurlijke tochten. De verhalen van Henk de Velde zijn in diverse boeken uitgebracht.

Het Botterhuus is vanaf 19:30 geopend, de entree voor deze nu al bijzondere avond bedraagt 10,00 euro per persoon, inclusief een kop koffie of thee. De opbrengst komt geheel ten goede aan een groot en zeer kostbaar restauratieproject van de botter ZS13 dat in het komend half jaar door vele vrijwilligers van de stichting word uitgevoerd.

Zeezeiler Henk de Velde vrijdag 23 oktober te gast in het BotterhuusZomeravondtochten


In de maanden juli en augustus is er iedere dinsdag en donderdag een avondtocht met de botter ZS13 naar het Zwartemeer voor de kennismakingsprijs van € 12,00 per persoon. De afvaart is om 18:00 uur bij het Botterhuus aan de Mastenmakersstraat 17a in Zwartsluis. Avondtochten duren tot ongeveer 22:30 uur.

In verband met de vele aan-
meldingen voor de avondtochten is het wenselijk vooraf te reserveren bij ons boekingskantoor. In overleg is het ook mogelijk om op andere avonden te varen in plaats van de dinsdag en donderdag, vraag hier naar bij het boekingskantoor.