Dit project wordt mede mogelijk gemaakt door

 

 

 

 

't Botterhuus

In April 2013 heeft de Stichting Zwartsluizer Botter ZS13 haar intrek genomen in het Botterhuus aan de Mastenmakerstraat 17a in Zwartsluis. Hiermee is een lang gekoesterde wens van de vrijwilligers in vervulling gegaan. Een eigen onderkomen met een nautisch historische uitstraling waar de tijd van vroeger lijkt te hebben stil gestaan. Met hulp van vele vrijwilligers is het Botterhuus ingericht met voornamelijk oude scheepsattributen, gereedschappen en bestaat het interieur uit onder andere eigen gemaakte tafels. Ook is er door de vrijwilligers een houten vloer gelegd die de sfeer in het pand geheel afmaakt.

 

Afgemeerd aan de steiger ligt trots de ZS13 als blikvanger naast het prachtige Botterhuus. De steiger biedt plaats aan meerdere schepen waaronder de ZS5 en het Hollandsch bootje dat door de vrijwilligers van de stichting vorig jaar is gerestaureerd.

 

Er is inmiddels in samenwerking met de gemeente en de stichting eilanden groep begonnen met de inrichting van de tuin van van Dijk waar het Botterhuus zich bevindt en de aangrenzende voormalige turfeilandjes. Bij het Botterhuus komt een oud lichtstand uit de oude haven van Punthorst te staan, een authentieke taanketel en een oude kraan naast de al geplaatste boothelling. Het is een unieke plek en blikvanger midden in het dorp gesitueerd waar wij met trots onze gasten en belangstellenden kunnen verwelkomen in een historische sfeer.

Informatieve inloopavonden

Naast de diverse evenementen en vaartochten organiseert de stichting iedere donderdagavond een inloopavond in het Botterhuus. Op deze avonden is iedereen van harte welkom! Sponsoren, donateurs, vrijwilligers, passanten mensen die meer informatie willen over een vaartocht, de geschiedenis van de ZS13 of mensen die graag vrijwilliger willen worden. Onder het genot van een kop koffie leiden wij u gastvrij rond en beantwoorden graag uw vragen.Zomeravondtochten


In de maanden juli en augustus is er iedere dinsdag en donderdag een avondtocht met de botter ZS13 naar het Zwartemeer voor de kennismakingsprijs van € 12,00 per persoon. De afvaart is om 18:00 uur bij het Botterhuus aan de Mastenmakersstraat 17a in Zwartsluis. Avondtochten duren tot ongeveer 22:30 uur.

In verband met de vele aan-
meldingen voor de avondtochten is het wenselijk vooraf te reserveren bij ons boekingskantoor. In overleg is het ook mogelijk om op andere avonden te varen in plaats van de dinsdag en donderdag, vraag hier naar bij het boekingskantoor.